|
Komunia |
| Autor |
Wiadomość |
barbi44 [Usunięty]
|
Wysłany: 23-09-2008, 12:39
|
|
|
i wlasnie o to chodzi poco obiecac jak moze byc tak ze nie kupi bo kasa i cos tam i dziecku bedzie przykro. |
|
|
|
 |
kargab

|
Wysłany: 23-09-2008, 13:52
Dzieci: Karolina 9lat,Gabrysia 7lat+Alicja |
|
|
dokladnie zgadzam sie z tym
ale powiem szczerze,że wcale nie myśle jeszcze o tej komunii,może bardziej zacznę po nowym roku |
_________________ Prosimy codziennie o odwiedziny http://gabcia.posadzdrzewo.pl ,http://kargab.posadzdrzewo.pl
 |
|
|
|
 |
barbi44 [Usunięty]
|
Wysłany: 24-09-2008, 12:32
|
|
|
Tak niema co sie martwic na zapas jakos to bedzie tez sobie tak mowie ale bedac wczoraj w kwiaciarni przy kosciele po kwiatki n balkon jesienne to zerknelam ile co kosztuje jakie ladne teraz sa rozance i duzy wybor niby to wszystko duzo nie kosztuje ale jak sie uzbiera to sumka wyjdzie no ale co tam komunia raz w zyciu jest czyz nie?!POZDRAWIAM |
|
|
|
 |
barbi44 [Usunięty]
|
Wysłany: 03-10-2008, 19:49
|
|
|
| Po spotkaniu rodzicow kupilam juz Liliance rozaniec sama wybierala zamiast kulek sa male serduszka sliczny i ksiazeczke teraz juz robia kolorowe no i co czwartek maja spotkania i podrodze musza zaliczyc rozaniec bo to przeciesz miesiac rozancowy.Widzialam juz albe jakie musza byc nawet ladne . |
|
|
|
 |
Justyna

|
Wysłany: 06-11-2009, 17:47
Dzieci: Patryk Patrycja |
|
|
| Mój Patryk ma komunię 16 maja...Dostał książeczkę w której mamy zapisywać czy uczestniczy co niedzielę w mszy , czy uczestniczył w różańcu itd..Różaniec dostał od siostry w kościele w niedzielę jak było poświęcenie książeczki też dostaną.Na wszystko razem z darem dla kościoła składaliśmy się po 100zł. |
|
|
|
 |
Azai

|
Wysłany: 17-02-2010, 21:02
|
|
|
komunia 2010
ciagne wątek ...jak wygląda sprawa u naszych komunistów
u nas są: książeczka, różaniec, medalik, świeca (wszystko już poświecone) sukienka sie szyje........modlitwy Sara juz ma zdane......zaliczony różaniec, roraty...dziś Popielec i od pt droga krzyżowa.....cd nastąpi |
|
|
|
 |
mopik
ciesze sie ze jestem!!!

|
Wysłany: 19-02-2010, 17:10
Dzieci: Lidka 26.02.2001r. Wiktor 11.11.2008r. |
|
|
U nas książeczki medaliki i różańce dzieci dostały już dawno. Sukienki do odbioru w marcu. Droga krzyżowa nie obowiązkowa.
Poza tym bez zmian. |
_________________ " Tłum nie oznacza towarzystwa a twarze to tylko galeria obrazów"
http://mopik.posadzdrzewo.pl |
|
|
|
 |
Azai

|
Wysłany: 06-04-2010, 22:38
|
|
|
sukienke odbieramy 16 kwietnia - chłopcy juz maja stroje - mysle, ze w przyszłym tygodniu zaczną sie spotkania i zebrania i proby.....w najblizszych dniach bede omawiać menu na komunie i zamawiac ciasta.......został juz tylko miesiąc.....jak to leci....na razie brak pomysłu na kreacje ....buty juz mam |
|
|
|
 |
Azai

|
Wysłany: 13-04-2010, 15:56
|
|
|
tak troche moze nie w czasie, ale komuniia tuż tuż.....
wczoraj zamowiłam tort w kształcie ksiązki i 2 ciasta: miodownik i sernik toffi - pyszny, pierwszy raz taki jadłam.....
wczoraj w kosciele 1 proba: dzieciaki poustawiane (Sara stoi w 1 rzedzie wsród najniższych dziewczynek ) w sumie bedzie 50 dzieci.....w czwartek ksiądz ma juz porozdawac tzw role kazdemu dziecku ......składka: 70 zł na rzeczy organizacyjne wraz z pamiątkowym obrazkiem plus po 30 zł dla ksiedza na jakis prezent (ale w sumie dostanie kase do reki w ozdobnej kopercie).....nie bedzie firmy sprzatajaco-strojącej kościól maja to robic rodzice......
plyta+zdjęcia ktore beedzie robił "kościelny" operator i fotograf w sumie 60 zł - da sie przezyc....
zamówiony wianek - odbiów w sobote przed komunią
jutro jedziemy omawiać menu.... |
|
|
|
 |
|
|